رفتن به محتوای اصلی
x

برگزاری پویش سلامت دهان و دندان از 17 اردیبهشت در کلیه مراکز تابعه دانشگاه

پویش سلامت دهان و دندان از 17 تا 19 اردیبهشت ماه 1403 در اصفهان توسط کلیه مراکز تابعه برگزار می‌شود.

 دکتر فریده جدیری، مسئول واحد دهان و دندان مرکز بهداشت شماره دو اصفهان با اعلام این خبر در جلسه هماهنگی اجرای این پویش، گفت: آحاد جامعه باید بدانند سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. بنابراین هدف از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان، ارائه آموزش‌های عمومی به مردم است.

وی تصریح کرد: تاثیر دو سویه بیماری‌های پریودنتال و دیابت، نقش بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم مشخص شده است.  بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود. لذا بهره‌گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

 تاثیر دیابت بر سلامت دهان و دندان

دکتر جدیری در ادامه سخنان خود دیابت را یکی از بیماری‌های همه‌گیر و شایع در سراسر جهان عنوان کرد که گروه‌های سنی مختلف را درگیر می‌کند، همچنین بسیاری از مبتلایان به دیابت از اهمیت بهداشت دهان و دندان آگاه نیستند و فقط درصد کمی از آنها مراجعات منظم به دندانپزشک دارند.

وی تاکید نمود که افراد مبتلا به دیابت حتما در مراجعه به دندانپزشک باید بیماری خود را اطلاع دهند، زیرا دیابت یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری لثه‌(پریودنتال) است. میزان تخریب بافت لثه با سطح کنترل قندخون و مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت ارتباط دارد، این موضوع لزوم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و مراجعات منظم به دندانپزشک را بیش از پیش مشخص می‌کند.

دکتر جدیری یکی از مشکلات و دغدغه‌های دیگر بیماران دیابتی را کم شدن میزان بزاق در دهان بیان نمود و افزود: کاهش میزان بزاق، قدرت پاکسازی دهان را کاهش می‌دهد و می‌تواند زمینه پوسیدگی دندان‌ها را فراهم کند. "تغییر عادت‌ غذایی، دشواری در تکلم و تحمل پروتزهای دندانی در دهان افراد دیابتی می‌تواند سبک زندگی مبتلایان را دستخوش تغییر کند و این بیماران را بیشتر در معرض عفونت‌های دهانی ناشی از  بیماری لثه و خطر از دست دادن دندان‌ها  قرار دهد."

وی به تاثیر فشار‌خون بر سلامت دهان و دندان پرداخت و تصریح کرد: فشار‌خون نیز می‌تواند روی سلامت دهان و دندان‌ها نیز تأثیر داشته باشد، به‌خصوص اگر برای کنترل آن دارو مصرف می‌کنید.

برخی داروها می‌توانند ترشح بزاق دهان را کاهش دهند، که تا میزان زیادی می‌تواند احتمال پوسیدگی دندان یا بیماری پریودنتال‌(لثه) را افزایش دهد، زیرا بزاق برای دهان، نقش دهانشویه را ایفا می‌کند.

دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم

شایان ذکر است شعار جامعه جهانی دندانپزشکی FDI با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم»، عنوان شده است. پویش سلامت دهان و دندان که از تاریخ 17 تا 19 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی برای آگاهی‌رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است. این پویش با هدف «افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان در  سلامت همه‌جانبه» برگزار می‌شود.
گفتنی است؛ «پویش سلامت دهان و دندان» با همکاری آموزش و پرورش، کانون‌های پرورش فکری، بهزیستی، مهدکودک‌ها، دانشکده‌های دندانپزشکی، انجمن‌های علمی و صنفی دندانپزشکی، نظام پزشکی، شهرداری، صدا و سیما و رسانه‌های جمعی و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی برگزار می گردد.