آمار نهایی «پویش ملی سلامت»/دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیشترین تعداد مشارکت در طرح پویش ملی سلامت

دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام آمار نهایی «پویش ملی سلامت» از مشارکت مردمی وغربالگری پرفشاری خون و دیابت بیش از 46 میلیون نفر در این پویش خبر داد.

از جمعیت هدف 64 میلیونی افراد بالای 18 سال کشور در «پویش ملی سلامت» که از تاریخ 20 آبان آغاز شد و تا 30 دی ماه 1402 ادامه داشت، بالغ بر 46 میلیون و 297 هزار و 686 نفر مورد غربالگری پرفشاری خون و دیابت قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، از نظر تعداد غربالگری دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان، شیراز، تبریز، تهران، جندی شاپور، گیلان، البرز، گرگان، همدان و قزوین رتبه های اول تا دهم را کسب کردند که میزان مشارکت در 6 دانشگاه اول بیش از 2 میلیون نفر و میزان مشارکت در سه دانشگاه اول بیش از 2.5 میلیون نفر بوده است.
از نظر درصد پوشش جمعیتی نیز دانشگاه های علوم پزشکی بهبهان، گراش، خمین، جیرفت، خلخال، لارستان، رفسنجان، یاسوج، زابل و شهرکرد در رتبه های اول تا دهم قرار گرفتند.

شایان ذکر است طبق آمار بدست آمده در کشور، 857 هزار و 284 نفر با احتمال بیماری پرفشاری خون و 474 هزار و 677 نفر با احتمال بیماری دیابت شناسایی شدند که از وجود این بیماری در خود خبر نداشتند.
همچنین 10میلیون و 460 هزار و 45 نفر پیش پرفشاری خون و 3 میلیون و 107 هزار و 766 نفر پیش دیابت تشخیص داده شدند.